Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Grote borsten geven vaak problemen

Veel zwaarborstige vrouwen hebben het sporten opgegeven simpelweg omdat ze geen geschikte sport bh kunnen vinden. Het fysieke en psychologische ongemak blijkt zo groot dat veel vrouwen met grote borsten lichaamsoefening totaal vermijden. Dit is echt niet nodig! Anita, sport bh deskundige, legt het je allemaal uit.

Ongeveer de helft van de vrouwen (56%) ervaart pijn in de borsten

Veel vrouwen ervaren bovendien nek- en rugklachten of krijgen schaafplekjes. Niet verwonderlijk aangezien maar één op de tien vrouwen een geschikte sport bh draagt. Wanneer je als vrouw sport is het heel belangrijk dat je borsten een goede ondersteuning krijgen. Een gewone bh geeft deze steun niet waardoor je borsten stuiteren en trekken tijdens het sporten. Dit levert pijn op en ongemak en brengt op de langere duur schade toe aan het weefsel van je borsten waardoor ze sneller en meer gaan hangen. Wie een wat grotere maat heeft ervaart al snel overbelasting van de nek en bovenrug. Stuiterende borsten zijn vervelend en het is alles behalve een fraai gezicht.

Hoe groter de borsten hoe heftiger de bewegingen tijdens het sporten

Het extra gewicht dat een vrouw met zwaardere borsten met zich meedraagt belast de spieren in de rug meer. Bovendien trekt het gewicht aan de nek. Vanzelfsprekend vraagt dit veel van de pasvorm en de ondersteuning van de sport bh. Het is volstrekte onzin te denken dat hiervoor geen oplossing mogelijk zou zijn. Uit eigen ervaring weet Anita dat in sportwinkels voor vrouwen met een grote cupmaat nauwelijks sport bh’s te vinden zijn. Het was voor haar één van de redenen om de website op te richten.
Paardrijden, hardlopen, volleybal: het is geweldig voor je conditie en leuk om te doen, maar voor vrouwen, zeker wanneer ze over een grotere cupmaat beschikken, niet altijd even prettig vanwege het ‘bounce-effect’.

Wat doet een sport bh tegen pijn tijdens het sporten?

  • Stevig en zacht materiaal dat je strak kunt dragen; 78% minder pijnlijke bewegingen
  • Perfecte pasvorm en ademend materiaal; geen schaafwondjes en schuurplekjes meer
  • Brede banden, goede rugpanden, juiste steun; geen pijnlijke nek en bovenrug meer

Onze sport bh’s helpen dit probleem de wereld uit

BHsupport.nl heeft veel mooie en sportieve sport bh’s in het assortiment voor vrouwen met een grotere maat cup variërend van D tot en met K. De bh’s zijn vervaardigd uit een
hightech-materiaal dat enerzijds een uitstekende ondersteuning garandeert en anderzijds de bewegingsvrijheid niet in de weg staat. Een derde belangrijke eigenschap van het materiaal is dat transpiratievocht efficiënt wordt afgevoerd, waardoor het lichaam tijdens het sporten zo droog en koel mogelijk blijft. De cups van de sport bh’s reduceren de beweging van de borsten tot een minimum. Ook de brede rug- en schouderbanden zorgen voor extra support. Met het juiste materiaal en een goede pasvorm zijn prachtige resultaten te halen. Zowel wat betreft comfort als uitstraling.

  • Ook met een grote cupmaat is sporten mogelijk
  • Extra support hoeft niet te betekenen extra (sport)bh’s over elkaar aan
  • Voor iedere maat is er een geschikte sport bh
  • Geen pijnlijke rug of nek meer

BEKIJK ALLE SPORT BH’S