Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Welk support level sport bh

al jouw favoriete blog onderwerpen

Anita - BH deskundige
februari 15, 2018

Welk support level past bij jou en wat betekent support level nou eigenlijk?

Low, medium, high en extreme impact support zijn de benamingen waarmee bij sport bh’s de mate van ondersteuning tijdens het sporten wordt aangeduid. Welke support level moet je kiezen? Wat is het effect op jouw borsten bij jouw sport? Maakt het uit of je grote of kleine borsten hebt? Alle antwoorden op jouw vragen over welk support level het beste bij jou past lees je hier.

Zoveel ondersteuning biedt low, medium, high of extreme support

Je bent op zoek naar een goede ondersteuning voor je borsten tijdens het sporten. Tijdens deze zoektocht naar de beste sport bh voor jouw sport ontdek je dat er verschillende impact levels zijn. ‘Low impact sport bh’s zijn geschikt voor yoga’, zie je ergens op een website. ‘Deze extreme impact sport bh is geschikt voor hardlopen en paardrijden’, lees je ergens anders. Laat jij nou toevallig net aan jeu de boules, parachutespringen of nordicwalken doen. Van die sporten die nergens in de productspecificaties vermeld worden. Hoe stel je nu vast welke sport bh voor jou het meest geschikt is?

Om de sport bh te kunnen vinden met het juiste support level, moet je twee dingen weten

  • Hoeveel ondersteuning geeft de sport bh die jij op het oog hebt?
  • En hoe groot is de belasting van jouw sport op jouw borsten?

De mate van ondersteuning en belasting moet je op elkaar afstemmen om de beweging van je borsten afdoende te kunnen opvangen.

 

Low, medium, high en extreme support. Wil jij weten wat het verschil is Klik om te Tweeten

 

Laten we beide vragen maar eens nader bekijken, te beginnen met de vraag hoeveel ondersteuning een sport bh nou eigenlijk biedt.

De support levels van sport bh’s lopen uiteen van (heel) weinig, gemiddeld en veel tot heel erg veel. Een low impact sport bh beperkt de bewegingen van je borsten maar minimaal. Hij is daarom bedoeld voor sporten en activiteiten waarbij je borsten vrijwel niet in beweging gebracht worden. Ze zijn geschikt voor trage, vloeiende bewegingen waarbij je nauwelijks loopt en waarbij je zeker niet rent of springt, denk maar aan yoga, wielrennen of roeien. De nadruk ligt bij dit type sport bh op comfort. Vaak is hij van zeer elastisch materiaal gemaakt en heeft hij een minimum aantal naden.

Onder low impact sport bh’s vind je veel super elastische sporttops en racerback-modellen zonder haakjes, sluitingen, beugels of andere harde onderdelen. Deze modellen moet je over je schouders of heupen aan- of uittrekken. De meeste vrouwen zijn op deze plaatsen het breedst. De bh moet hiervoor dus ruim en elastisch genoeg zijn, wat verklaart waarom een superelastische sport top zo weinig support biedt.

Een medium impact sport bh biedt voldoende fixatie als je een sport beoefent waarbij je borsten net iets méér in beweging gezet worden, zoals wandelen of fitness. Voor hardlopen of springen bieden ze onvoldoende support. Ook in de medium impact support-range vind je veel comfortabele modellen. Meestal zien ze eruit als een ‘echte’ sport bh: de cups zijn duidelijk van de rest van de bh te onderscheiden. Ze kunnen daarnaast ook padding, beugels of coupenaden hebben.

Een high impact sport bh is een stevige sport bh die alle bewegingen die je maakt voldoende kan opvangen. Voldoende wil zeggen dat je borsten in de bh nog wel een heel klein beetje mogen meedeinen, maar dat ze zeker niet mogen stuiteren. Een sport bh het high impact level moet piekbelasting in de vorm van schokken goed kunnen dempen, ongeacht of die opwaarts, neerwaarts of zijwaarts zijn. Zijwaartse verplaatsingen van je borsten zijn het gevolg van draaibewegingen. Balsporten en racketsporten zijn voorbeelden van high impact sporten waarbij draaibewegingen voorkomen.

Het materiaal van high impact sport bh’s is slechts beperkt elastisch. Het kleine beetje elasticiteit in de stof zorgt voor een aangename compressie (druk) om je romp zonder te knellen of in te snoeren. En het maakt dat de bh een beetje met de bewegingen van je romp kan blijven meegeven, waardoor je je niet al teveel ‘opgesloten’ voelt. De elasticiteit van het materiaal maakt dat je borsten bij intensief sporten een klein beetje zullen blijven meedeinen, maar dit moet minimaal zijn.

In een sport bh met extreme support blijven je borsten onwrikbaar op hun plaats. Vrijwel niets beweegt, ongeacht of je rent, springt, stuitert of ondersteboven hangt. Sommige modellen bieden een bounce-reductie van maar liefst 87%, en dat is echt een heleboel! Dit type sport bh voelt daarom een beetje als een ‘harnas’: de materialen zijn stug en stevig, en vrijwel niet elastisch. Meestal zie je dat de sport bh coupenaden heeft. Toepassing van coupenaden is namelijk de enige manier waarop je een rechte lap stof toch de rondingen van de borsten kunt laten volgen. Extreme support sport bh’s zijn een uitkomst als je je borsten echt goed gefixeerd wil hebben, bijvoorbeeld omdat ze gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Het ‘comfortabele’ meedeinen in een high impact sport bh kan voor jou dan al teveel zijn. Maar je kunt hem natuurlijk ook prima dragen als je gewoon van een lekker stevig houdt.

Veel vrouwen ervaren een sport bh met extreme support wat teveel van het goede als ze hem een aantal uren achter elkaar moeten dragen. De stevigheid van dit type bh levert immers in op het gebied van comfort.

Hoe groot is de belasting van jouw sport op jouw borsten?

De aanduidingen low, medium, high en extreme support geven je een idee voor welke sporten een sport bh geschikt is. Maar dit is slechts een indicatie. In jouw sport kunnen piekbelastingen voorkomen waardoor je toch een stevigere sport bh nodig hebt. Daarnaast spelen de afmetingen van je borsten een rol.

Je sport kent uitschieters

Heel vaak kennen sporten uitschieters waardoor je beter een sport bh met een hogere impact level kunt dragen. Om maar eens een aantal voorbeelden te noemen:

  • Je doet aan yoga, met inbegrip van staande oefeningen. Yoga is een low impact sport, maar je verliest zo nu en dan je balans zodat je jezelf moet opvangen om te voorkomen dat je valt. Dit is een ongecontroleerde beweging waarbij je borsten fors in beweging gezet kunnen worden.
  • Of je roeit, maar je roeitraining omvat ook hardlopen en circuittrainingen om je conditie te verbeteren. Roeien is weliswaar low tot medium impact, maar de bijbehorende trainingen vallen onder een high impact belasting.
  • Ook fietsen op glad asfalt is een low tot medium impact sport, tot je ineens met je voorwiel in een kuil schiet. Mountainbiken in het bos, waarbij je telkens over boomwortels hobbelt, is high impact. Je sport bh moet de meest extreme situaties van jouw sport aankunnen. Beter teveel ondersteuning dan te weinig!

Vind je support levels ingewikkeld? Vraag ons advies!

Je merkt dat er bij het beoordelen van de juiste ondersteuning tijdens het sporten aardig wat komt kijken. Het beoordelen van het materiaal van een sport bh vanaf een plaatje op internet is moeilijk. Daarom mag je een sport bh bij BH Support onbeperkt ruilen, zodat je hem thuis rustig kunt passen en voelen.

De vuistregel is dat hij bij de meest zware belasting van jouw sport je borsten goed op hun plaats moet houden. Doe die bewegingen thuis dus na. Je borsten mogen hooguit een beetje meedeinen, maar meer ook niet.

Wil je weten welke sport bh’s medium, high en extreme support geven?

Bekijk alle  medium, high en extreme support sport bh’s.

featured image


Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag?

Neem dan contact met ons op via contact of stel je vraag op de live-chat


Contact

Dezelfde dag verstuurd

De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar. Zijn ze vóór 12.00 besteld? Dan worden ze dezelfde werkdag nog verstuurd.

Gratis verzending

Premium producten worden binnen Nederland en Europa gratis thuisbezorgd. Als brievenbuspakje passen ze door de brievenbus, ook als je niet thuis bent. [Nederlandse bestellingen zijn traceerbaar met track & trace. De post bezorgt standaard binnen twee werkdagen.]

Onbeperkte omruilservice

Product past niet goed of model is niet geschikt? Je kunt onbeperkt ruilen totdat je tevreden bent. Het retoursturen van een brievenbuspakketje kost je slechts verzendkosten. Wij versturen je nieuwe product gratis.

14 dagen bedenktijd

Zie je van je bestelling af? Je kunt de bestelling binnen 14 dagen retourneren. Het bedrag wordt zo spoedig mogelijk, maximaal binnen 14 dagen na ontvangst van het product, op je bankrekening teruggestort.