Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Sport bh Delta Pad geeft je gewoon een heel goed gevoel

al jouw favoriete blog onderwerpen

Anita - BH deskundige
februari 22, 2018

Leg de beschrijvingen van tien verschillende sport bh’s naast elkaar, en ze zien er bijna allemaal hetzelfde uit: ze bieden een goede ondersteuning voor high impact sporten, je figuur komt er fantastisch in uit, de schouderbandjes zijn breed en gepolsterd voor een optimale drukverdeling en het materiaal is optimaal luchtdoorlatend en ventilerend. Deze omschrijving is ook zomaar op de Delta Pad van toepassing, maar hij doet deze sport bh geen recht. Hoe leg je uit dat de Delta Pad een heel bijzondere sport bh is?

Sport bh Delta Pad is briljant, maar bijna niemand weet het

Ik heb een leuke collectie sport bh’s. Mijn favoriet is de Delta Pad van het bh-label ‘Anita’. Hij draagt niet alleen heerlijk, het design is ook nog eens prachtig. De Delta Pad is geweldig, maar bijna niemand weet het!
Ik vermoed dat dit komt doordat de reclamecampagne niet optimaal is. ‘De Delta Pad biedt een sixpack aan voordelen’, is de slogan die dit model promoot. Ongetwijfeld is ‘sixpack’ bedoeld als leuke woordspeling, maar toch schrik ik er een beetje van. Want afgezien van bier roept een sixpack bij mij voornamelijk associaties op van buikspieren. Van afgetrainde kerels met een wasbordje. En bij mij werkt dit averechts. Ik ben een vrouwelijk vrouw, zo eentje met ongeveer 22% vet op het lichaam. Dit vet zit niet alleen op mijn billen, maar ook op mijn buik. Zou ik zó fanatiek trainen dat mijn buikspieren er als een sixpack uitzien, dan ben ik bang dat ik linea recta door mag naar de anorexia-kliniek. Niet goed voor mijn gezondheid, en dramatisch voor mijn figuur.

Misschien begrijp ik die sixpack verkeerd en bedoelt Anita iets anders. Want als ik op de website kijk, dan lees ik dat de Delta Pad ‘6 x meer performance’ biedt. Dat klinkt al een stuk beter. Helaas weten de technische beschrijvingen die de slogan onderbouwen mijn aandacht niet lang vast te houden. Ik loop niet warm voor gepatenteerde schuimschalen en active sweat management. Ik wil weten waarom ik blij word van een Delta Pad en waarom ik niet zonder kan. Ik wil hem beleven, ik wil weten hoe hij vóélt!

Je wil weten hoe een sport bh voelt

Psssst, geheimpje! De reclamecampagne laat het misschien afweten, maar hoe hij voelt kan ik je wel vertellen. Want zoals ik al zei: ik heb die Delta Pad. En hij ligt nooit lang in de kast!
Om te beginnen is de binnenlaag heerlijk. De binnenkant is misschien niet het eerste onderdeel van een bh waar je je aandacht op richt, maar ik vind die wel erg belangrijk. Bij de Delta Pad is hij van een heel verfijnde badstof, een materiaal dat ik nog bij geen ander sport bh-merk ben tegengekomen. Ik heb een heel gevoelig velletje, maar zelfs als ik mijn Delta Pad de hele dag draag krijg ik geen last van rode striemen of irritaties. Daarom draag ik hem zelfs liever dan sommige van mijn lingerie bh’s, die naden, randjes en richeltjes hebben die me al na een paar uur rode vlekken en jeuk opleveren.

Een tweede groot voordeel vind ik dat de Delta Pad wel padding heeft, maar geen beugels. Of je beugels fijn vindt of niet is heel persoonlijk. Ik vind beugels niet prettig omdat ze op mijn ribben drukken. Padding mag van mij wel, maar meestal zie je dat sport bh’s dan ook beugels hebben om de padding in vorm te helpen houden. Heeft een sport bh wel padding maar geen beugels, dan biedt hij als regel veel minder support.
En support heb ik nodig, want ik werk veel met paarden. Ik train ze aan de hand en ik rijd ze. In het eerste geval moet ik naast mijn paard hardlopen, en dat is een extreme impact belasting voor mijn borsten. In het tweede geval moet ik doorzitten in draf: eveneens een extreme impact belasting. Daarom vind ik het des te knapper dat het bh-label Anita gelukt is een sport bh te ontwerpen met padding en zonder beugels, die me zelfs bij mijn extreme impact activiteiten voldoende ondersteuning biedt. En dan is er nog die onverwachte bonus: mijn tepels blijven mooi onzichtbaar bedekt achter een laagje schuim. In de winter zijn harde tepels niet zo’n probleem omdat je ze onder een dikke laag kleding toch niet ziet. Maar in de zomer…

Delta Pad sport bh, de Limited Edition is een blikvanger

Sportsters zijn er al een tijdje aan gewend: een heleboel sport bh’s zijn opzichzelfstaand als top, dus zonder shirt, te dragen. De ruiteretiquette zal ‘sport bh’s-met-verder-niks’ op een paard voorlopig nog wel even blijven verbieden, maar onder hardloopsters en in de fitnessruimte zijn ze al lang geen uitzondering meer. Hightech microfiber materialen zijn tegenwoordig bovendien kleurrijk, je ziet ze in alle kleuren van de regenboog. Het wordt steeds leuker om je sport bh te laten zien!
Ook in dit opzicht tovert de Delta Pad een glimlach op mijn gezicht. Want wat de Delta Pad wel heeft en de meeste andere sport bh’s niet, is een buitenlaag van mesh. Mesh is een opengewerkte, transparante netstof. Hierdoor zie je de opvallende, triangelvormige padding van de cups er heel mooi doorheen. Dit transparante geeft al een prachtig grafisch effect in de witte, roze of antracietkleurige ton-sur-ton-uitvoeringen. Maar nu is ook de Limited Edition Blue Orange op de markt. Dit is een Delta Pad met feloranje pads en pastel-lichtblauwe mesh. Een totaal onverwachte, contrasterende kleurstelling die ik op een warme zomerdag best met een hippe jeans en een transparant bloesje durf te combineren. Ook om die reden wil ik die Delta Pad er best bij hebben!

Meer aandacht voor duurzaamheid en milieu

Dan is er nóg een argument waar bh-label Anita niet mee adverteert, maar dat ik wel belangrijk vind. En dat is aandacht voor het milieu en de omstandigheden waaronder de naaisters moeten werken. Ook dan zit je goed met de Delta Pad.
Goede arbeidsomstandigheden en aandacht voor het milieu staan bij Anita hoog in het vaandel. Dit is niet iets wat de onderneming alleen maar roept, ze maakt het ook waar. Het bedrijf heeft diverse vestigingen, zowel in Europa, als in Azië. Video’s op de website bieden je een kijkje in de verschillende dependances, en dan zie je het respect voor de verschillende culturen en het personeel. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar idee dat er NIET ergens een kind heeft kromgelegen om mij een sport bh te bezorgen geeft mij – opnieuw – een goed gevoel.

Goede sport bh voor kleine en grote cupmaten

Vind jij dat ook zo frustrerend? Kom je een leuke sport bh tegen, wordt hij net precies niet in jouw maat gemaakt. Daar zul je met de Delta Pad niet gauw last van hebben. Hij is er namelijk in een groot maatbereik: van cup AA t/m cup H en in omvangsmaat 65 t/m 95. Alleen als je in de alleruiterste uithoeken van het matenspectrum zit, grijp je mis. Tel hierbij op dat de firma Anita de grotere maten niet ontwerpt door eenvoudigweg een kleinere cupmaat met een paar procenten op te schalen, nee, iedere maat wordt opnieuw ontworpen. De ontwerpers bij Anita snappen namelijk dat een grote borst anders van bouw is dan een kleine. En daarom bekijken ze per maat waar specifieke ondersteuning nodig is. Daarom zijn bij de ene Delta Pad de schouderbandjes iets breder dan bij de andere. Of zijn de zijpandjes in steviger materiaal uitgevoerd, hebben de rugsluitingen twee, drie of zelfs vier haakjes of is er een extra cupsteun aangebracht. Die aandacht voor de kleinste details maakt dat de Delta Pad een uitzonderlijk goede pasvorm heeft waarbij extreme support gegarandeerd wordt. In iedere maat!

Waar voor je geld

Vandaar dat ik de Delta Pad toch iedere keer weer uit de kast pak. Omdat ik er een goed gevoel bij krijg. Hij ziet er geweldig uit, doet wat hij moet doen, zit als gegoten, draagt heerlijk en is een verantwoorde keus. Maar oh ja, dat is waar ook, we hadden het nog niet over de prijs gehad. Een verwijt dat de Delta Pad wel eens om de oren geslingerd krijgt, is: hij is duur.

Ik ga het niet ontkennen. Ruim zeventig euro voor een sport bh is een hoop geld, dat is waar. Maar als ik zie dat een goeie sport bh al zo’n vijftig à zestig euro kost, dan is het verschil met de Delta Pad nog maar tien à twintig euro.
En dan ga ik nadenken. Ik heb heel veel sport bh’s in de kast liggen, van diverse merken. Sommige draag ik amper omdat ik ze niet prettig vindt zitten. Weggegooid geld. Andere pak ik graag omdat ze wel fijn zitten. Dat zijn trouwens vaak de Anita’s. De Delta Pad heeft het bij mij zwaar te verduren: ik pak ‘m zodra hij uit de was komt. Good quality is remembered long after high price is forgotten. De investering in kwaliteit heb ik er domweg voor over.

NAAR DE DELTA PAD

 Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag?

Neem dan contact met ons op via contact of stel je vraag op de live-chat


Contact

Dezelfde dag verstuurd

De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar. Zijn ze vóór 12.00 besteld? Dan worden ze dezelfde werkdag nog verstuurd.

Gratis verzending

Premium producten worden binnen Nederland en Europa gratis thuisbezorgd. Als brievenbuspakje passen ze door de brievenbus, ook als je niet thuis bent. [Nederlandse bestellingen zijn traceerbaar met track & trace. De post bezorgt standaard binnen twee werkdagen.]

Onbeperkte omruilservice

Product past niet goed of model is niet geschikt? Je kunt onbeperkt ruilen totdat je tevreden bent. Het retoursturen van een brievenbuspakketje kost je slechts verzendkosten. Wij versturen je nieuwe product gratis.

14 dagen bedenktijd

Zie je van je bestelling af? Je kunt de bestelling binnen 14 dagen retourneren. Het bedrag wordt zo spoedig mogelijk, maximaal binnen 14 dagen na ontvangst van het product, op je bankrekening teruggestort.