Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Welk type sport BH moet ik kiezen?

Een goede sport bh fixeert je borsten tegen de romp en vormt daarmee als het ware één geheel. Breng je nu je romp in beweging, dan neemt je sport bh je borsten direct mee. Het effect van het na-ijlen van je borsten wordt zo tot wel 75% verminderd. Sporten in een goede sport bh is daarom altijd een goed idee.

Maar welk type bh is voor jou het beste?

Er zijn twee manieren waarop een sport bh die fixatie kan realiseren: door compressie of door inkapseling. Je keuze voor een compressie bh of een ingekapselde wordt bepaald door je cupmaat en je persoonlijke voorkeur.

  • Een compressie bh is elastisch en drukt beide borsten tegen elkaar en tegen de romp. Deze manier van ondersteunen voldoet prima voor de kleine tot middelgrote cupmaten. Voordelen van een compressie bh zijn de onzichtbare gladde cups en optisch vollere borsten die mooi tegen elkaar aan liggen. Een nadeel is dat zweet tussen de borsten tot huidirritatie kan leiden bij een gevoelige huid.
  • Een ingekapselde bh verpakt de borsten van elkaar gescheiden. Hij voldoet uitstekend bij grotere borsten omdat het nu eenmaal makkelijker is om de ‘massa’ van één borst tegen de romp te fixeren dan die van twee borsten tegelijk. Door toepassing van niet-rekbare stof in combinatie met coupenaden wordt het gewenste model van de cup verkregen. Het voordeel van een ingekapselde bh is dat je borsten fraai worden vormgegeven en geen kant meer op kunnen, een nadeel is dat de coupenaden door strak aangesloten shirts zichtbaar kunnen zijn.

Een tweede afweging is of je je sport bh met een beugel wilt of beugelvrij. Door toepassing van elastisch materiaal in de onderband en doordat sport bh’s strak (moeten) aansluiten is een beugel niet noodzakelijk. Maar wil je graag een beugel, dan zul je merken dat die zo mooi aansluit en zo goed is afgewerkt dat je hem niet voelt, hoe intensief je ook beweegt.

De optimale BH voor jou

Iedere sport heeft zijn eigen kenmerken. Bij hardlopen bewegen je borsten anders dan bij tennis, yoga of roeien. Sta daarom even stil bij de sport die je beoefent.

  • Beweeg je gestaag en rustig of juist snel en explosief?
  • Dat bepaalt of je voldoende ondersteund wordt door een low impact bh of dat je toch echt een medium, high of zelfs extreme impact BH nodig hebt.
  • En in welke richting bewegen je borsten? Bij hardlopen is dat voornamelijk op en neer, maar speel je tennis, dan moet je bh ook je borsten in zijdelingse richting blokkeren.
  • Als je weet hoe je borsten bewegen, is het makkelijker om de meest geschikte sport bh te selecteren.
  • Kijk daarom bij de sport die je beoefent en kies de juiste sportBH voor jou »

Anita, sport BH deskundige: Alle sport bh’s van BHsupport.nl zijn door mij persoonlijk geselecteerd op grond van hun kenmerken en eigenschappen. Ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en blijven zeer lang comfortabel en vormvast. Ze zijn allemaal goed, maar ook allemaal anders. Vind je het moeilijk om de juiste sport bh te vinden? Vraag het aan mij. Ik help je graag!