Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Waarom is een goede sport BH nodig?

Je het er vast wel eens over nagedacht en anders wordt het hoog tijd. Ongemak kan je plezier in het sporten enorm vergallen. Hoe kun je dit voorkomen? Anita, sport bh deskundige, geeft antwoord.

Stuiterende borsten zijn gênant, kunnen gevoelig of zelfs ronduit pijnlijk zijn

Wanneer je sport beweeg je actief. Vanzelfsprekend bewegen je borsten mee. Aangezien je borsten geen spieren bevatten maar bestaan uit vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren is ondersteuning belangrijk.
Je kunt borsten niet trainen omdat er nu eenmaal geen spieren zijn die je kunt trainen. Tijdens het sporten zijn er dus ook geen spieren die de weerslag van de beweging kunnen opvangen. Afhankelijk van het formaat en het gewicht komt er tijdens loop- en springbewegingen veel druk en trekkracht op de huid en het weefsel daar onder. Alleen de huid en enkele dieper gelegen rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. Wanneer je sport maken je borsten herhaalde verticale en zijwaartse bewegingen. Stuiterende borsten zijn tijdens het sporten ronduit vervelend en vaak pijnlijk. Op de langere duur rekt het de huid en het weefsel er onder uit waardoor de borsten gaan hangen. Als de borst eenmaal is uitgerekt dan is dit niet meer te herstellen.

Een gewone bh is niet bedoeld om mee te sporten

Vangt heftige bewegingen niet op en is niet berekend op transpiratie. Het materiaal ademt dus niet en rekt niet mee waardoor het kan schuren. Een sport bh is vanzelfsprekend gemaakt om mee te sporten. Het verhoogt het comfort tijdens het sporten aangezien je geen onnodige hinder ervaart van je borsten. Bovendien komt het ten goede aan de gebruiksduur van je gewone bh.

  • Door te sporten maak je heftige bewegingen
  • Borsten bevatten geen spieren en zijn niet trainbaar
  • Zonder goede steun rekken huid en weefsel uit
  • Wat eenmaal is uitgerekt herstelt zich niet meer
  • Alleen een professionele sport bh biedt voldoende steun

Uit onderzoek blijkt dat een speciaal ontwikkelde sport bh minstens 78% van de bewegingen opvangt ten opzichte van een gewone bh die tot 28% komt. Een gewone bh is niet berekend op heftige bewegingen waardoor veel spanning komt op de huid van je borsten en het onderliggende weefsel. Je borsten voelen sneller pijnlijk aan en rekken op den duur uit. Het materiaal van je gewone bh is niet geschikt om mee te sporten en zal dus veel sneller slijten en uit lubberen.

Het dragen van een goede sport bh is van essentieel belang, welke sport je ook doet

Sport bh’s zijn ontwikkeld om de bewegingen van de borst tot een minimum te beperken. Ze verminderen het pijnlijke stuiteren en de kans op beschadiging. De sport bh’s geven een aangename druk en ondersteuning, passen goed om je lichaam en geven een veilig gevoel. Zonder de borsten te pletten zal de sport bh je borsten tegen je lichaam drukken. Het stevige maar soepele materiaal en de wat bredere banden maken dit mogelijk. Het materiaal is vanzelfsprekend ademend en voert transpiratievocht af. Door het weglaten van een beugel is het bewegen ook comfortabeler. Een kleine hoeveelheid beweging is overigens normaal.

Slechts één op de tien vrouwen gunt zichzelf het gemak en comfort van een echte sport bh

Wanneer je voelt dat de bewegingen van je borsten je sportplezier verminderen, wanneer je schaafplekjes krijgt of last hebt van pijnlijke schouders of rug dan is het tijd voor een sport bh die perfect bij je past. Dit is voor iedere vrouw van belang, ongeacht de grootte van de borsten of de leeftijd. Met een van onze sport bh’s heb je meer plezier in sporten, toont je bovenkleding mooier en blijven je borsten langer stevig. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat je gewone bh hierdoor langer mee gaat.

  • Een sport bh vangt minstens 78% van de beweging op, een gewone bh maar 28%
  • Een sport bh ondersteunt en vangt beweging goed op
  • Een sport bh vergroot het plezier in sporten
  • Gebruik van een sport bh verlengt de gebruiksduur van je gewone bh

BEKIJK ALLE SPORT BH’S