Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

De juiste bh-maat voor na je borstoperatie

Pas de medische bh vooraf

Controleer direct na ontvangst van de bh(-’s) of je de juiste omvangsmaat voor je postoperatieve bh hebt gekozen. Is dit niet het geval, dan kun je nog tijdig ruilen.

De omvang onder je borsten staat namelijk los van de cupmaat en verandert niet door of na de operatie. De omvangsmaat kun je daarom al vóór de operatie op juistheid controleren. Je weet dan zeker dat tenminste één van de twee maten van de bh alvast goed is:

  • Trek de bh aan en stel de schouderbandjes af op jouw maat.
  • Voel vervolgens of de band onder je borsten comfortabel en aangenaam zit.
  • De band hoort mooi aan te sluiten, zonder te knellen of te snijden!

Kies de omvang niet te krap

Afhankelijk van de ingreep zul je de medische bh gemiddeld 4 weken tot enkele maanden dag en nacht, dus 24 uur per etmaal, dragen. Het borstgebied is na de operatie gevoelig, pijnlijk en gezwollen. Het is dus prettig als de bh comfortabel zit.

Is de band te ruim:
» neem de omvang één maat kleiner

Is de band te krap/klein
» neem de omvang één maat groter

Na de operatie

Met de volgende drie stappen kun je zelf controleren of je bh behalve de juiste omvangsmaat ook de juiste cup-maat heeft:

  • Sluit de bh bij de cups goed aan?
  • Omsluiten de cups de gehele borst?
  • Sluit de bh bij het decolleté goed aan?

Is de cup te ruim:
» Neem één cupmaat kleiner

Is de cup te klein
» Neem één cupmaat groter

Twee verschillende cupmaten

Wij adviseren twee opeenvolgende cupmaten mee te nemen naar het ziekenhuis: één in de vooraf besproken cupmaat en één een maatje groter. Afhankelijk van hoe de operatie verloopt en in meer of mindere maten zwellingen in het borstweefsel, zal één van de twee bh’s dan passen.
Bij thuiskomt kan de bh waarvan de maat minder goed is (mits ongebruikt) omgeruild worden voor een 2e bh. In de eerste periode zul je dag en nacht een medische bh moeten dragen en dan zijn twee stuks wel zo praktisch. Wanneer de één gedragen wordt, kan de andere in de was.

Let op
Het bh-maatsysteem is vrij ingewikkeld, want als de omvang verandert krijgt de cup automatisch een andere letter. Geef daarom op het omruilformulier precies aan waar en waarom de bh niet goed past. Wij kunnen je dan beter helpen met het bepalen van de juiste maat.

Overleg met Anita

Twijfel je over de maat of heb je nog vragen? Neem contact op met Anita voor gratis advies. Via online chat of mobiel gaat dit het snelst. Anita helpt je graag verder bij het vinden van een goed passende medische bh.