Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Pas je bh als een topsportster!

Sta je op het punt om een sport bh te passen? Heb geen haast!

Doe als topsportsters. Die nemen rustig de tijd om een nieuwe sport bh op de juiste manier aan te trekken. Want met een sport bh moet je topprestaties kunnen leveren. Of dat lukt met je nieuwe bh wil je zeker weten. Dus denk als een pro en neem de tijd.

Dit is waar een professional bij het passen op let:

 • Schouderbandjes op eigen maat afstellen

  Als de schouderbandjes de verkeerde lengte hebben, dan zijn voor- en achterpand uit balans. Stel daarom als eerste de schouderbandjes op je eigen maat af. De schouderbandjes van een sport bh zijn goed van lengte als er twee vingers tussen schouder en bandje passen.

 • De juiste rij haakjes kiezen

  De cups en de rij- en rugpandjes moeten het grootste deel van het gewicht van je borsten dragen. Kies daarom de rij haakjes die voor jou comfortabel zit, en waarbij de sport bh rondom je romp een aangenaam stevige compressie geeft. Je bh moet nauw aansluiten zonder je ademhaling te belemmeren.

 • De borsten goed in de cups liften

  Lift met je handen je borsten omhoog, of buig voorover en schud je borsten goed zodat de hele cup gelijkmatig gevuld wordt. Pas dan kun je zien of de cup de juiste maat heeft.

  Zie je plooitjes in de cups? Dan is de cup te groot.

  Deuken de cups de bovenzijde van je borsten een beetje in zodat het lijkt alsof je vier borsten hebt? Dan zijn de cups te klein.

 • De onderband horizontaal stellen

  Controleer of de onderband rondom je romp horizontaal zit. Is dit niet het geval? Dan is de onderbandmaat te ruim, of de schouderbandjes zijn te strak afgesteld.

 • En nu uitproberen!

  Lijkt je sport bh voor de spiegel goed te passen? Dan ga je hem testen. Doe je aan low of medium impact sporten? Maak de bewegingen zoals je die ook maakt tijden het sporten. Doe je een high of extreme impact sport? Spring dan ook nog eens een paar keer goed op en neer.
  Zowel je borsten als je sport bh moeten goed op hun plaats blijven. Hoeft het voor jou allemaal niet zo strak? Je borsten mogen eventueel een klein beetje met je bewegingen meedeinen, maar ze mogen zeker niet stuiteren.

De meest gemaakte fout

Weet je wat er in de praktijk het meest misgaat, waarom 70% van de vrouwen haar sport bh in de verkeerde maat draagt?

„Ze kiezen de onderbandmaat te ruim en de cupmaat te klein.”

De bh lijkt dan te passen, maar geeft toch onvoldoende steun.

Dit zijn de symptomen:

 • Je kunt de onderband gemakkelijk een stukje wegtrekken van de romp,
 • De onderband glijdt over de huid en ligt niet stil (dit kan rode vlekken en irritaties veroorzaken),
 • Je schouderbandjes knellen of snoeren in. Je borsten worden nu namelijk niet door de cups en de pandjes gedragen, maar aan de schouderbandjes ‘opgehangen’.

Dit is de oplossing:

Kies je omvangsmaat een maat kleiner en je cupmaat een maat groter.

Overleg met Anita

Heeft jouw nieuwe sport bh de test doorstaan? Gefeliciteerd, jij bent één van de vrouwen die haar juiste bh maat weet en je hebt een fijne sport bh gevonden!

Twijfel je over de maat of heb je vragen? Neem contact op met Anita voor gratis advies. Via online chat of mobiel gaat dit het snelst. Anita helpt je graag verder bij het vinden van een perfect passende sport bh.

bekijk alle sport bh’s