Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Pas je bh als een topmodel

Sta je op het punt om een lingerie bh te passen?

Doe als een fotomodel. Die neemt rustig de tijd om een nieuwe bh op de juiste manier aan te trekken. Ze wil absoluut zeker weten dat ze op haar mooist voor de dag komt!
Dat kun jij ook. Heb geen haast, investeer een beetje tijd in jezelf. Je bent het waard.

Dit is waar een fotomodel bij het passen op let:

 • Schouderbandjes op eigen maat afstellen

  Als de schouderbandjes de verkeerde lengte hebben, dan zijn voor- en achterpand uit balans. Stel daarom als eerste de schouderbandjes op je eigen maat af. De schouderbandjes van je bh zijn goed van lengte als er twee vingers tussen schouder en bandje passen.

 • De juiste rij haakjes kiezen

  Het idee dat je je nieuwe bh moet passen op de eerste rij haakjes (de meest losse stand) stamt uit de tijd van katoenen bh’s die snel hun vorm verloren. Met de huidige materiaalmixen heb je nauwelijks meer last van lubberen, tenzij je bh versleten is. Je kunt de bh daarom zo vastmaken dat hij voor jou het prettigst zit.

 • De borsten goed in de cups liften

  Lift met je handen je borsten omhoog, of buig voorover en schud je borsten goed zodat de hele cup gelijkmatig gevuld wordt. Pas dan kun je zien of de cup de juiste maat heeft.

  Zie je plooitjes in de cups? Dan is de cup te groot, of de vorm van de cups (het type bh) is minder geschikt voor jouw type borsten.

  Deuken de cups de bovenzijde van je borsten een beetje in zodat het lijkt alsof je vier borsten hebt? Dan zijn de cups te klein.

 • De onderband horizontaal stellen

  Controleer of de onderband rondom je romp horizontaal zit. Kruipt hij omhoog op je rug? Dan is de onderbandmaat te ruim, of de schouderbandjes zijn te strak afgesteld.

De meest gemaakte fout

Weet je wat er in de praktijk het meest misgaat, waarom 70% van de vrouwen haar bh in de verkeerde maat draagt?

„Ze kiezen de onderbandmaat te ruim en de cupmaat te klein.”

De bh lijkt dan te passen, maar hij geeft weinig steun en hij zit niet lekker.

Dit zijn de symptomen:

 • Je kunt de onderband gemakkelijk een stukje wegtrekken van de romp,
 • De onderband glijdt over de huid en ligt niet stil (dit veroorzaakt mogelijk schuurplekken),
 • Je schouderbandjes snoeren in of zakken af. Je borsten worden niet door de cups en de pandjes gedragen, maar aan de schouderbandjes ‘opgehangen’.

Dit is de oplossing:

Kies je omvangsmaat een maat kleiner en je cupmaat een maat groter.

Overleg met Anita

Zie je er op je mooist uit in je nieuwe lingerie bh? Gefeliciteerd, jij bent één van de vrouwen die haar juiste bh maat weet en je bent een fijne bh rijker!

Twijfel je over de maat of heb je vragen? Neem contact op met Anita voor gratis advies. Via online chat of mobiel gaat dit het snelst. Anita helpt je graag verder bij het vinden van een perfect passende lingerie bh.

bekijk alle  lingerie bh’s