Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Hoezo kunnen je borsten zichzelf niet helpen

Wij krijgen veel vragen van vragen die denken dat ze geen sport bh nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een kleine cupmaat hebben, of omdat ze denken dat een lingerie bh ook voldoet. Voor de twijfelaars legt Anita, sport bh deskundige uit waarom je borsten beschermd moeten worden.

Borsten moeten het zonder spieren redden

Wanneer je actief beweegt, bewegen je borsten mee. Je kunt je borsten beschouwen als een zakje van huid, met daarin vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren. Borsten hebben helaas geen spieren die kunnen helpen om het stuiteren op te vangen. Zeker, mensen hebben een spier die ‘borstspier’ heet, maar die ligt achter de borsten en loopt over de ribben. De borsten hangen daar gewoon overheen…

Beweging geeft rek en daardoor schade

Omdat je borsten nu eenmaal geen spieren hebben, kun je die ook niet trainen om de vorm te verbeteren. Bovendien kan de impact van beweging niet door spierkracht opgevangen worden. Alleen de huid en enkele dieper gelegen rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. Afhankelijk van de impact van de sporten die je doet en de omvang van je borsten komen er tijdens loop- en springbewegingen veel druk- en trekkracht op de huid en het onderliggende weefsel. Je borsten maken herhaaldelijk verticale, voorwaartse en zijwaartse bewegingen. Op de langere duur rekt het de huid en het weefsel eronder uit waardoor de borsten gaan hangen. Als de borst eenmaal is uitgerekt is dit niet meer te herstellen. Daar komt nog bij dat stuiterende borsten ronduit vervelend en zelfs pijnlijk kunnen zijn. Goede redenen dus om je borsten te beschermen tegen een teveel aan beweging.

Sport bh is bedoeld om schokken op te vangen

Een goede sport bh ondersteunt je borsten. Hij laat de borsten met je lichaam meebewegen zonder dat ze stuiteren of trekken. Sport bh’s zijn ontwikkeld met als doel de bewegingen van de borst tot een minimum te beperken. Ze verminderen de kans op weefselschade dan ook effectief en aanzienlijk, en ze nemen pijnklachten weg. Sport bh’s geven een aangename druk en ondersteuning, vormen zich goed naar je lichaam en maken dat je je op je sport kan concentreren in plaats van op je borsten, in de wetenschap dat ze goed beschermd zijn.

Sport bh maakt sporten aangenamer

Afgezien van de bounce-reductie hebben sport bh’s nog meer prettige voordelen. Het elastische materiaal zorgt voor een goede drukverdeling rondom de romp en de schouderbandjes zijn breed en gepolsterd. Dat maakt dat de borsten gedragen worden in plaats van dat ze aan de schouders worden ‘opgehangen’. De materialen zijn ademend, voeren transpiratievocht snel af en hebben een anti-bacteriële werking door de verwerking van zilver in de stof. Hierdoor blijf je fris en droog, ook bij langdurig intensief sporten. Omdat een beugel voor de stevigheid niet nodig is, is het bewegen comfortabeler. Maar voor wie van beugels houdt: sport bh’s met beugels bestaan ook. Verder zijn de naden dun en plat afgewerkt, zodat de kans op huidirritatie en wrijving bijzonder klein zijn. En tot slot: een lingerie bh is niet gemaakt om intensieve bewegingen op te vangen. Door ermee te gaan sporten zal hij veel sneller slijten. Een goede sport bh zorgt dus niet alleen dat je borsten mooi in vorm blijven, hij zorgt er ook voor dat je lingerie bh’s langer mee gaan!

BEKIJK ALLE SPORT BH’S