Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Je borsten zijn nooit te klein voor een sport bh

Waarom biedt een lingerie bh onvoldoende ondersteuning en moet je echt een sport bh dragen bij yoga met een cup A? Anita, sport bh deskundige, legt het je allemaal uit.

Ik heb een kleine cupmaat, moet ik een sport bh?

Het is een illusie te denken dat kleine borsten geen bescherming tegen beweging nodig hebben, want ook kleine borsten ondergaan de schokken van je lichaam tijdens het sporten. Wel is het zo dat de bewegingsuitslagen van kleine borsten kleiner zijn dan die van grote borsten. Het duurt dus alleen wat langer voor kleine borsten echt in de gevarenzone komen.

  • Voor low impact sporten zoals yoga heb je met cup A theoretisch geen stevige sport bh nodig, maar een zekere mate van ondersteuning is toch wel zo prettig
  • Met een cup B en groter kun je niet zonder sport bh, zeker niet als je high of extreme impact sporten beoefent zoals balsporten, hardlopen of paardrijden.

Fabeltjes

Juist bij de kleinere cupmaten verloopt de schade ongemerkt, want het stuiteren en trekken aan het bindweefsel is voor het gevoel allemaal eigenlijk net wel te doen. Vrouwen met grote borsten krijgen veel sneller last van hun nek, schouders en rug door het stuiteren, bungelen en trekken van de borsten. Ironisch genoeg zijn het daarom vaak de kleine tot middelgrote cupmaten die het meest te lijden hebben en gaan hangen. Gewoon omdat ze minder protesteren.
Het is dus echt een fabeltje dat voor relatief kleine borsten de noodzaak van een sport bh kleiner is. Kleine borsten ondergaan ook de schokken van je lichaam tijdens het sporten.
Aan grote borsten is dat beter te zien dan aan een A cup, maar ze bewegen allemaal. En door dat bewegen, rekken ze uit. Een borst bestaat voornamelijk uit vet en weefsel en diep daaronder zit een grote borstspier. Het geheel wordt op z’n plaats gehouden door de huid en door bindweefselstructuren (de ligamenten van Cooper). Deze ligamenten zijn erg rekbaar, net als de huid, waardoor de natuurlijke ondersteuning, van de borst niet zo groot is.

Langer mooi en stevig

Wie sport zonder sport bh, kan last krijgen van pijnlijke borsten. Maar zelfs als je er niets van voelt, kunnen je borsten lijden onder je sportieve bezigheden. Het weefsel rekt uit en helaas is dat onomkeerbaar. Het gevolg; hangende borsten.
Een gewone bh is gemaakt om de borsten te ondersteunen tijdens het dagelijks leven. Een leuk lingeriesetjes houdt je borsten dus prima in vorm tijdens het boodschappen doen, maar zodra je over gaat tot sportievere activiteiten kun je beter een sport bh dragen.
Het materiaal van een gewone bh voert het transpiratievocht niet snel af en zal schuren bij heftige bewegingen ongeacht of je nu maat AA of B hebt. Ze zijn er in verschillende soorten en voor verschillende ‘impact-levels’. Je kunt je voorstellen dat je tijdens hardlopen meer ondersteuning nodig hebt dan tijdens een uurtje yoga.

Met een sport bh bezorg je jezelf meer comfort bij het sporten en houd je ook je kleinere borsten langer mooi en stevig.

  • Ook kleine borsten ondergaan schokken
  • Ademend materiaal is nodig van cup A tot cup L
  • Meer comfort

BEKIJK ALLE SPORT BH’S