Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

De voordelen van medische BH's

Nazorg is van groot belang

Veel vrouwen worden geconfronteerd met een goed- of kwaadaardige borstaandoening die een operatie of bestraling noodzakelijk maakt. Andere kiezen uit eigen beweging voor een borstvergroting of -verkleining. Vaak gaat veel aandacht naar de voorbereiding op de ingreep en de ingreep op zich. De periode erna is echter minstens net zo belangrijk. Dat is immers het moment dat het lichaam zich van de ingreep moet herstellen. Voor een optimale genezing is een stevige en comfortabele ondersteuning van belang. Daardoor geneest de wond in alle rust zo mooi en pijnloos mogelijk. Een medische BH speelt hierbij een belangrijke rol.

Een medische BH biedt verlichting

Voor de operatie is het moeilijk je een voorstelling te maken van hoe je borsten voelen na de ingreep. Ze zijn dan in meer of mindere mate gezwollen en gevoelig. Bewegen, al is het maar omdraaien in bed, kan in dit stadium zeer pijnlijk zijn. Een gewone lingerie-BH voldoet in deze situatie niet.
De naden zijn op diverse plaatsen bobbelig. Het elastiek is smal, soms scherp en snoert vaak in. Op een litteken draagt dat verre van prettig. Beugels prikken en drukken in het aangedane gezwollen gebied. En een lingerie-BH biedt te weinig steun, een medische BH wel. Bovendien wil je dat je borsten in een mooie natuurlijke vorm genezen. Een medische BH lift je borsten naar hun natuurlijke hoogte, geeft ze vorm en houdt ze goed op hun plaats. De BH past, eventueel met prothese, discreet en onzichtbaar onder je dagelijkse kleding en presenteert je op je mooist. Zo dragen de steun en comfort in belangrijke mate bij aan je zelfvertrouwen en herstel na de ingreep.

Een goede medische BH ondersteunt de kwetsbare borsten

Voor de revalidatie na een chirurgische ingreep is een medische BH een zeer welkome aanvulling. Hij houdt de borsten op hun plaats, zodat de wond in alle rust kan genezen en de hechtingen zo min mogelijk worden belast. Het borstweefsel herstelt daardoor sneller en de vorming van overtollig littekenweefsel wordt hiermee voorkomen. Het eindresultaat wordt daardoor mooier.
Omdat een medische BH elastisch is, vormt hij zich mooi sluitend om het lichaam. Daardoor zit hij niet alleen prettig, hij helpt bovendien zwellingen en de vorming van oedeem tegen te gaan. Verder heeft hij geen harde onderdelen, naden of randjes die prikken of snijden in het aangedane gebied. Medische BH’s met voorsluiting zorgen bovendien dat je comfortabel kunt rusten en slapen.
Vanwege zijn elasticiteit, comfort en ondersteunend vermogen voegt een medische BH veel meer toe aan het uiteindelijke resultaat dan een lingerie BH. Een medische BH is dan ook een welkome aanvulling bij een borstoperatie, en zeker geen overbodige luxe. Al onze modellen zijn zorgvuldig getest, geselecteerd, en klinisch bewezen.

Deskundigheid en ervaring

Een borstoperatie is een ingrijpende persoonlijke ervaring. Een borstoperatie brengt spanningen met zich mee, ongeacht of de ingreep noodzakelijk is of dat je zelf voor de operatie hebt gekozen. Een goede voorbereiding neemt al een flink deel van die spanning weg. Het geeft rust als je weet wat je kunt verwachten en je er zeker van bent dat je aan alle voorwaarden voor een optimaal herstel hebt voldaan. Zeer belangrijk bij dit traject zijn deskundige begeleiding, persoonlijke aandacht en vertrouwen.
Anita heeft een jarenlange ervaring als verpleegkundige. Van daaruit heeft zij zich ontwikkeld tot BH deskundige. Anita begeleidt dagelijks vrouwen die om medische of cosmetische redenen een borstoperatie zullen ondergaan en die op zoek zijn naar de juiste BH voor de herstelfase. Ook werkt ze nauw samen met artsen en chirurgen om de ontwikkelingen in de chirurgie op de voet te kunnen volgen en de medisch gewenste resultaten ook daadwerkelijk te behalen.

‘Juist bij een borstaandoening heeft een vrouw speciale ondersteuning en zorg nodig. Ik heb mij verdiept in de behoeften in deze speciale situatie. Vanwege mijn ervaring in de verpleging en mijn uitgebreide kennis van medische BH’s kan ik je goed begeleiden. Ik weet wat je van je borstoperatie kunt verwachten en kan je helpen bij het vinden van de BH die het beste past bij jouw individuele behoeften en omstandigheden. Je komt de operatie zo comfortabel mogelijk door en het uiteindelijke resultaat wordt zo mooi mogelijk!
Medische BH’s zijn de beste verzorging tijdens je herstelproces. Als verpleegkundige en BH-deskundige heb ik alle mogelijke compressie- en postoperatieve medische BH’s getest en daaruit alleen de beste bh’s geselecteerd. Ze voldoen allemaal aan de hoogste eisen, kwaliteitsnormen en richtlijnen. Daarbij werk ik nauw samen met artsen om de medisch gewenste resultaten met behulp van het inzetten van medische bh’s te garanderen.’
Aldus Anita – BH deskundige.

Voordelen van medische BH’s in het kort:

 • Dag en nacht een optimale draagbaarheid. Ondanks de noodzakelijke aangesloten pasvorm laat het huidvriendelijke materiaal voldoende bewegingsvrijheid toe.
 • Een optimaal herstel door de juiste ondersteuning zonder drukpunten. De naden zijn zodanig verwerkt dat ze niet kunnen knellen, schuren of irriteren. Het materiaal is extra zacht en comfortabel zodat het gevoelige huidweefsel geheel wordt ontzien.
 • Vermindering van ongewenste zwelling door een constante, zachte druk op de huid. Deze compressie biedt ondersteuning en draagt bij tot het verminderen van de hoeveelheid vocht bij de wond. De spanning rond de wond neemt af en de wondgenezing wordt gestimuleerd.
 • De gelijkmatige drukverdeling bevordert bovendien de bloedsomloop omdat de BH niet knelt of hindert. Een goede doorbloeding is een belangrijke factor bij de genezing omdat het bloed reparatiemiddelen aanvoert en schadelijke stoffen afvoert. De genezing verloopt vlotter en blauwe plekken verdwijnen sneller.
 • De BH’s met een praktische voorsluiting zijn bij uitstek geschikt om de eerste weken tot maanden na je operatie te dragen. Bij bewegingsbeperkingen van de armen vergemakkelijkt de BH het aan- en uittrekken. Daarnaast is een voorsluiting wel zo makkelijk bij het verwisselen van verband en de verzorging van je borsten. Kies je een voorsluiting van 2 of 3 rijen haakjes breed, dan kan de BH aangepast worden aan de mate van zwelling en pijn.
 • De cups zijn licht-elastisch. Zo kunnen zij zich afzonderlijk kunnen aanpassen aan de exacte grootte van de individuele borst, zodat de BH altijd past. Na een borstsparende operatie of reconstructie zullen daardoor ook kleine weefseltekorten minder opvallen en worden verschillen nagenoeg verhuld.
 • Goede vormstabilisering van de geopereerde borst. Door gelijkmatige druk en steun helpt de BH de huid te voldoen aan de nieuwe gewenste contouren. Hij voorkomt bovendien verschuiving van een eventuele borstprothese.
 • Beugelvrij, zodat er geen harde onderdelen op de wond of littekens drukken die daardoor pijn of complicaties veroorzaken.
 • Een rugpand zonder sluitingen, haakjes en ogen maakt dat je aangenaam in de BH kunt liggen, rusten en slapen.
 • Het voldoende hoog gesneden en aansluitende decolleté zorgt voor een goede steun en voorkomt inkijk bij het voorover buigen.
 • Extra brede en ontlastende schouderbanden voorkomen striemen en pijnlijk snijden in de schouders, vooral wanneer er sprake is van lymfeoedeem. Voorts ontlasten zij nek en schouders door een betere verdeling van druk.
 • Onder de oksel zijn de zijpanden hoger uitgesneden voor extra ondersteuning. Eventuele littekens zijn minder zichtbaar en de rand van de BH kan er niet op drukken.
 • De extra brede band onder de borsten voorkomt afknellen en vochtophoping bij de borststreek, en zorgt ervoor dat de BH goed op zijn plaats blijft zitten

Medische bh indicaties anders dan een borstoperatie

 • Chronisch pijnlijke borsten (mastopathie)
  Een ondersteunende maatregel om de overgevoeligheid te verminderen is het dragen van een goed aansluitende medische bh. Deze bh geeft extra ondersteuning en zorgt dat de borsten zo min mogelijk bewegen. Medische bh’s hebben geen beugels die kunnen irriteren of die tegen het gevoelige borstweefsel aandrukken. Ze zijn extra zacht en comfortabel voor je borsten
 • Maagklachten (hiatus hernia)
  Als je gediagnostiseerd bent met hiatus hernia kan het heel moeilijk zijn om een comfortabele bh te vinden. Een bh die strak zit of drukt op de maagstreek kan pijn en zelfs spijsverteringsproblemen veroorzaken. Wij raden aan om één van onze zachte beugelvrije bh’s met een normale rugsluiting te dragen die redelijk losjes om je romp aansluit.
 • Kromming van de wervelkolom
  Een kyfose (voorwaartse kromming van de wervelkolom) of scoliose (zijdelingse kromming) maakt het dragen van een bh moeilijker in de zin dat de keuze in de bestaande bh-modellen wordt beperkt. Door een kyfose kan de onderband namelijk gemakkelijk oprollen en zowel bij een kyfose als een scoliose glijden de schouderbandjes gemakkelijk van je schouders. Kies daarom een bh met een extra brede onderband, want die rolt minder makkelijk op. Een aangepast rugpand (racerback-model) voorkomt dat de schouderbandjes kunnen afzakken. Twijfel je over het model, neem dan contact op. Er is altijd een bh die precies op jouw lichaam kan worden afgesteld.
 • Botontkalking (osteoporose)
  Vrouwen met osteoporose hebben vaak schuin afhangende schouders. Zij hebben veel baat bij een medische bh met een aangepast rugpand waardoor de schouderbandjes niet meer kunnen afzakken. Ook de extra brede en gevoerde, gepolsterde schouderbandjes zijn een weldaad omdat zij het gewicht van borsten beter verdelen en daardoor de wervelkolom ontlasten.
 • Brandwonden
 • (Open-) hartoperaties