Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

ACTIE | Unisex duurzaam mondkapje ‘Wit’

 4,95  2,95

Mondkapje geschikt voor alle gezichtsvormen en – maten en past zich aan de bewegingen van het gezicht.Mondkapje geschikt voor alle gezichtsvormen en – maten en past zich aan de bewegingen van het gezicht.Anita niet medische mondkapje in de kleur champagne

De herbruikbare niet-medische mondkapjes zonder filter zijn van zeer goede kwaliteit en kunnen na het wassen steeds weer veilig hergebruikt worden. Je kunt er goed mee blijven ademen en het mondkapje is gemaakt van 2 zachte lagen, dicht geweven katoen en is wasbaar tot 95 graden.

De mondmaskers kunnen om hygiënische reden niet worden geretourneerd.

Levertijd wit | 1-2 werkdagen
Mondkapje geschikt voor alle gezichtsvormen en – maten en past zich aan de bewegingen van het gezicht.
Mondkapje geschikt voor alle gezichtsvormen en – maten en past zich aan de bewegingen van het gezicht.Anita niet medische mondkapje in de kleur champagne

SPORT BH'S

Boven €30,- verzenden wij GRATIS binnen Nederland en België

Als je bestelling overgedragen is aan de bezorgservice van DHL, ontvang je een Track & Trace code per e-mail en je wordt op de hoogte gehouden van jouw (brievenbus)pakketje. Brievenbuspakjes passen door de brievenbus, ook als je niet thuis bent.

Unieke ruilservice

Product past niet goed of model is niet geschikt? Je kunt onbeperkt ruilen totdat je tevreden bent en wij versturen je nieuwe product ook weer gratis naar je op. Liever de koop ongedaan maken, dat kan natuurlijk ook, je hebt hiervoor 14 dagen bedenktijd.

Dezelfde dag verstuurd

De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar. Zijn ze vóór 12.00 besteld? Dan worden ze dezelfde werkdag nog verstuurd.

Live advies via de chat

Start direct een chatgesprek met Anita om je vraag te stellen. Dankzij haar ervaring en productkennis vind je samen altijd de juiste bh.

Productinformatie

Waarom Anita is gestart met het produceren van mondkapjes

Het familiebedrijf Anita wil haar bijdrage leveren in deze coronastrijd en is tegen een kostendekkende calculatie gestart met het produceren van herbruikbare stoffen mondkapjes speciaal voor consumenten. Deze niet-medische mondkapjes kunnen een belangrijke rol gaan spelen bij de weg uit de ‘intelligente lockdown’ waarin Nederland sinds half maart in zit. Nu zelfs mondkapjes verplicht zijn in het openbaar vervoer wil Anita op een eerlijke manier voorzien in deze behoefte.

Anita mondkapje van Europese productie

Je wilt natuurlijk geen vage mondkapjes van twijfelachtige oorsprong uit China of andere Aziatische landen maar een veilig en vertrouwd product. ANITA Dr. Helbig GmbH heeft eigen fabrieken in Europa waar deze mondkapjes onder strikte hygiënische omstandigheden nu gemaakt worden die niet alleen van goede kwaliteit zijn, maar ook gemaakt zijn van grondstoffen die bij gespecialiseerde bedrijven in Europa worden gekocht.

Mondkapjes ook verplicht in publieke binnenruimten 

Vanaf 1 december zijn mondkapjes bij wet verplicht in publieke ruimtes, zoals bij winkels, restaurants en theaters. Mondkapjes zijn al maanden verplicht in het openbaar vervoer.

Herbruikbaar

De Anita mondkapjes zijn herbruikbaar en gemaakt uit twee lagen van 100% katoen. Dat is niet voor niks, het heeft daardoor een goed ademende vermogen, draagt luchtig, voelt zacht aan op de huid en geeft geen huidirritaties. Daarnaast kan het Anita mondkapje zonder te krimpen heet gewassen worden want je wilt natuurlijk graag dat alle eventuele virussen gedood worden en is het duurzaam en slijtvast.

Een ander belangrijk aspect van het Anita mondkapje is, dat bij de pasvorm maximaal rekening is gehouden dat het goed op zijn plek blijft zitten, ook bij het bewegen en goed aansluit zonder kans op kieren aan de zijkanten.

Hoe lang gaat mondkapje van Anita mee?

Het Anita niet-medisch mondkapje kun je wassen en daarna opnieuw gebruiken. Het mondkapje is steeds opnieuw veilig als het minimaal volgens de Rijksoverheid richtlijnen op minimaal 60 graden wordt gewassen en het zo steriel mogelijk in een plastic zakje of doosje wordt bewaard. Met je Anita katoenen mondkapjes kun je een aantal maanden doen voordat ze aan vervanging toe zijn.

Hoeveel stuks mondkapjes heb ik nodig?

Heel veel Nederlanders moeten nu op zoek naar mondkapjes. Zeker omdat je, volgens de regels, elke reis een nieuw of gewassen exemplaar dragen. Reis je 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag, dan heb je minimaal 2 mondkapjes nodig. Als je dus een stuk of 10 mondkapjes koopt, dan heb je voldoende voorraad voor een weekje. Je hoeft dan eens maar een keer in de week je wasmachine te laten draaien en je voorraad voor de nieuwe week is weer klaar. En zoals het nu laat zien aanzien is het einde van deze corona epidemie helaas nog niet in zicht en zul je de mondkapjes nog een hele tijd nodig hebben in afwachting op het verlossende vaccin!

Hoe lang zijn de Anita mondkapjes nog te koop?

Voor nu hebben wij al een grote voorraad Anita mondkapjes in ons magazijn liggen. Hoe lang de voorraad strekt weten we niet en kan op termijn veranderen. De productie bij Anita is goed op gang en we blijven bijbestellen.

Hoe zet je het Anita mondkapje op en af?

Voor je het mondkapje ook maar aanraakt, is het nodig om je handen te wassen met water en zeep. Neem het mondkapje daarna enkel vast bij de lintjes en niet aan de binnen- of buitenkant. Begin met het mondkapje op te zetten aan de neus en bind het vervolgens vast aan de onderkant, zodat mond, neus en kin goed bedekt wordt.

Als je het mondkapje wil afzetten, neem het masker enkel vast aan de lintjes of zijkanten. Leg het mondkapje direct apart, bijvoorbeeld in een plastic zakje of bakje. Of gebruik een waszakje, dan kan het meteen mee in de wasmachine. Was je handen grondig, minimaal 20 seconden met water en zeep.

Hoe draag je het mondkapje op een veilige manier

Zodra je het mondkapje draagt, is het beste om deze niet meer aan te raken. Als het niet goed zit, probeer het dan enkel aan de zijkanten aan te raken en niet in het midden. Vermijd om het mondkapje de hele tijd op en af te zetten. Indien dat toch nodig is, bijvoorbeeld als je iets wil drinken, is het belangrijk om opnieuw je handen te wassen. Het wordt aangeraden het mondkapje te vervangen na vier uur of wanneer het vochtig of zichtbaar vuil is geworden.

Mondkapjes worden het nieuwe normaal?

Als we er nog maanden mee door moeten en ook met mondkapjes uitgaan of gaan dansen, dan zal het toch een soort onderdeel van je garderobe worden. Als je er, ondanks het verplicht dragen van een mondkapje, toch nog graag modieus uit wil zien kan je bij StaySafeAmsterdam terecht! Zij maken trendy mondkapjes in alle soorten en maten. Zo bescherm je jezelf én anderen tegen het virus en steun je er gelijk een goed doel mee want met een deel van de opbrengsten kopen ze voedselpakketten voor de inwoners van Bogor in Indonesië. Bekijk ook de leuke mondkapjes StaySafeAmsterdam


			

Reviews

Niet-medische mondkapje

Om schaarste in de zorg te voorkomen, mogen uitsluitend niet-medische mondkapjes gedragen worden door consumenten als preventief voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Zolang er geen vaccin of behandeling voor bestaat, vormt dit persoonlijke beschermingsmiddel een belangrijke manier om jezelf te beschermen en de overdracht van het virus tegen te gaan om een grotere pandemie te voorkomen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiëne- en coronamaatregelen.

Materiaal

De Anita mondkapjes zijn gemaakt 100% dicht geweven katoen. Niet alleen de stof is van belang, ook de binding en de garens zijn net zo belangrijk. Als de garens los geweven zijn is de stof veel te open. Het katoen dat Anita voor de mondkapjes heeft gebruikt is een harige vezel met een gesloten structuur en is 1 op 1 geweven, waardoor het beter virusdeeltjes kan tegenhouden en je kunt goed blijven ademen.

Het katoen heeft verder als voordeel dat het zonder te krimpen op hoge temperaturen gewassen kan worden want je wilt natuurlijk graag dat alle eventuele virussen en bacteriën gedood worden. De stof is zacht, licht en comfortabel op de huid en zorgt vrijwel nooit voor huidirritaties.

Het mondkapje wordt geconfectioneerd met lintjes aan beide zijkanten. Ook deze lintjes zijn gemaakt van katoen, elastiek gaat kapot boven 50% wassen en slijt sneller dan katoen door vettigheid van huid, parfum, zon etc..

Kleur

Uitsluitend in off-white (champagne) verkrijgbaar.

Maat

Geschikt voor volwassen, alle gezichtsvormen en -maten.

Herbruikbaar

Ja.

Specificatie

Geen medisch hulpmiddel, geen CE-certificering, geen persoonlijk beschermmiddel (PBM).

Kan ik mondkapjes retourneren

De mondmaskers kunnen om hygiënische reden niet worden geretourneerd.

Andere suggesties…

 • ACTIE | UYN dames mondkapje ‘Navy’

   17,95

  Geschikt voor vrouwen of personen met een gemiddelde gezichtsformaat.

  Mondkapje blinkt uit in perfectie en onderscheidt zich op alle vlakken van de andere mondmaskers.
  uyn mondkapje navyUyn mondkapje navy
  View Product
 • ACTIE | UYN dames mondkapje ‘Zwart’

   17,95  14,95

  Geschikt voor vrouwen of personen met een gemiddelde gezichtsformaat.

  Mondkapje blinkt uit in perfectie en onderscheidt zich op alle vlakken van de andere mondmaskers.
  Het UYN® mondkapje is in drie verschillende maten verkrijgbaar.
  View Product
 • ACTIE | UYN dames mondkapje ‘Camouflage’

   17,95

  Geschikt voor vrouwen of personen met een gemiddelde gezichtsformaat.

  Mondkapje blinkt uit in perfectie en onderscheidt zich op alle vlakken van de andere mondmaskers.
  UYN dames mondkapje 'Camouflage'.uyn mondkapje camouflage
  View Product
 • ACTIE | UYN dames mondkapje ‘Pink’

   17,95  14,95

  Geschikt voor vrouwen of personen met een gemiddelde gezichtsformaat.

  Mondkapje blinkt uit in perfectie en onderscheidt zich op alle vlakken van de andere mondmaskers.
  Mondkapje is lichtgewicht, geschikt voor dagelijks gebruik en om mee te sporten!
  View Product