Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

XXX 14-01 SALE | Marena bh – zwart (-47%)

 79,95  39,95

Marena bh na borstoperatie B01GMarena bh na borstoperatie B01GMarena bh na borstoperatie B01G

dLaatste maten afgeprijsd 70D
De Marena biedt comfort, ondersteuning en compressie na de operatie, bij bestraling en ter voorkoming of behandeling van lymfoedeem. Heeft als groot voordeel dat de voorsluiting drie haakjes en oogjes breed is om de zwelling na je operatie goed op te kunnen vangen.

Levertijd zwart | 1-2 werkdagen
incl korting, gratis thuisbezorgd
Kies BH-maat

Omvang

Cup

Wissen
Marena bh na borstoperatie B01G
Marena bh na borstoperatie B01GMarena bh na borstoperatie B01G

LINGERIE

GRATIS verzending

Producten worden gratis thuisbezorgd. Als brievenbuspakje passen ze door de brievenbus, ook als je niet thuis bent. We verzenden binnen NL met Track en Trace zodat jij precies weet waar je bestelling zich bevindt.

GRATIS omruilen!

Je bh niet helemaal naar wens? 14 dagen omruiltermijn en we sturen de omruiling ook weer gratis naar je op! Liever de koop ongedaan maken, dat kan natuurlijk ook, je hebt hiervoor 14 dagen bedenktijd.

Dezelfde dag verstuurd

De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar. Zijn ze vóór 12.00 besteld? Dan worden ze dezelfde werkdag nog verstuurd.

Live advies via de chat

Start direct een chatgesprek met Anita om je vraag te stellen. Dankzij haar ervaring en productkennis vind je samen altijd de juiste bh.

Productinformatie

ANITA, BH DESKUNDIGE:
„De medische BH Marena B01 is letterlijk tot steun bij ieder type borstoperatie. Het hightech materiaal ondersteunt driedimensionaal en door de lichte druk in alle richtingen blijven zwellingen tot een minimum beperkt en kan oedeem geen kant meer uit.
Ook heeft deze BH zijn waarde bewezen bij chemo- en bestralingstherapie, en het behandelen en voorkomen van lymfoedeem na grotere chirurgische ingrepen met een verhoogde kans op oedeemvorming, want door het hooggesloten zij- en rugpand biedt hij compressie rondom op de romp.” 

Deze medische BH kan bij alle borstoperaties ingezet worden, dus ook bij zwaardere ingrepen waarbij het risico op oedeemvorming aanwezig is. De Marena B01 sluit namelijk hoog onder de oksel, heeft een hoog rugpand en is gemaakt van stevig elastisch materiaal, zodat helemaal rondom de romp een aangename uitgekiende compressie geboden wordt. De stevige onderband van circa 4 cm breed draagt hier eveneens aan bij, want omdat hij lekker breed is snoert hij niet in.
De cups zijn naadloos voorgevormd. Ze beperken schuren, schaven en irritaties tot het absolute minimum. En uiteraard is dit model beugelvrij zodat er geen harde onderdelen in de wond of het kwetsbare borstweefsel kunnen prikken. Het decolleté loopt tot aan het begin van de borstspleet, zodat de borsten geheel omsloten worden. Dit voorkomt inkijk bij het voorover buigen en verhindert dat de borsten uit de cups kunnen rollen.

De Marena B01 sluit aan de voorzijde, en dat maakt hem gemakkelijk aan en uit te trekken en voor verplegend personeel gemakkelijk toegankelijk. Omdat de voorsluiting drie rijen haakjes breed is, is de omvang van de bh aan de mate van eventuele zwelling aan te passen. De schouderbandjes zijn met een haaksluiting in drie standen verstelbaar, en mooi breed zodat ze de druk goed over de nek- en schouderspieren verdelen. Het aantal naden is tot een minimum beperkt en perfect afgewerkt. Antibacteriële bestanddelen in het materiaal zorgen voor vermindering van infectiegevaar bij de wond. Ook dit is een belangrijk voordeel, want zo vlak na een grote operatie zul je met uittredend wondvocht te maken krijgen. En ondanks alle praktische eigenschappen is de B01 ook nog op en top comfortabel!

WELKE MAAT –  KIES VOOR 2 OPEENVOLGENDE CUPMATEN!
Kies de omvang niet te krap. Afhankelijk van de ingreep zul je de medische BH gemiddeld 4 weken tot enkele maanden dag en nacht, dus 24 uur per etmaal, dragen. Het borstgebied is na de operatie gevoelig, pijnlijk en gezwollen. Het is dus prettig als de BH comfortabel zit.

Het is raadzaam om twee Marena BH’s met opeenvolgende cupmaten te bestellen zodat er altijd één zal passen, afhankelijk van hoe de operatie verloopt. Kies er één in de eigen of de met de chirurg besproken cupmaat, en kies er één een cup-maat groter.
Een operatieve ingreep veroorzaakt vaak zwelling van de borst(-en) en dan is een ruimere cupmaat wel zo prettig. Blijkt de grotere cupmaat na de operatie niet nodig, dan kan de BH met de te grote cup (mits ongebruikt) worden geruild tegen een BH met de juiste cupmaat. Je hebt er dan twee, maar dat is wel zo praktisch omdat de medische BH in de periode na de operatie dag en nacht gedragen moet worden, en dan zijn twee stuks wel zo praktisch.

DETAILS
Alle borstoperaties – ook bij zwaardere ingrepen, chemo- & bestralingstherapie, en is uitstekend inzetbaar bij de behandeling of de voorkoming van lymfoedeem.

Ondersteuning
Deze Marena B01 is de meest gekozen en beste keus medische BH van extra zware kwaliteit. Biedt een maximum aan comfort, ondersteuning en compressie (niveau 4). Het bijna gewichtloze materiaal biedt stretch en support zonder irritatie.

Beugelvrije cups
De naadloze cups ontzien het wondgebied en voorkomen irritatie van littekens. Licht elastische cups die zich afzonderlijk kunnen aanpassen aan de exacte grootte van de individuele borst waarbij eventuele kleine weefseltekorten minder opvallen en verschillen nagenoeg verhuld worden. Goede vormstabilisering van de geopereerde borst(en) om de huid te helpen te voldoen aan de nieuwe contouren. Decolleté heeft een normale hoogte, cups sluiten netjes af en voorkomen inkijk bij het voorover buigen.
De Marena B01 is beugelvrij, zodat er geen harde onderdelen op de wond of littekens drukken die daardoor pijn of complicaties veroorzaken.

Geen prothese-hoesjes
Dit model heeft geen geïntegreerde prothese-hoesjes.

Voorsluiting vergemakkelijkt het aan- en uittrekken
De sluiting is 3 rijen haakjes en oogjes breed zodat de BH op maat verstelbaar is bij eventuele zwellingen, en afhankelijk van de cupmaat 5, 6 of 7 rijen haakjes hoog. De sluiting is zacht onderlegd en geeft geen irritaties, drukpunten of schuurplekken.
Dankzij de voorsluiting kan de wond eenvoudig geïnspecteerd worden en kunnen wondverbanden gemakkelijk verwisseld worden. Daarnaast is het voor het verpleegkundig personeel en de patiënt eenvoudig aan- en uit te trekken, ook bij bewegingsbeperkingen van de armen.

Rugpand
Aangepast breed, hoog en stevig rugpand dat de hele rug bedekt voor een optimale compressie, drukverdeling en steun. Dit voorkomt of vermindert oedeemvorming op de rug en is geheel vrij van sluitingen en naden. Daardoor aangenaam om ’s nachts of tijdens het rusten te dragen.
Onder de oksel zijn de zijpanden hoger uitgesneden zodat de rand van de BH niet op de wond en littekens kan drukken en helpt de vorming van lymfoedeem in het okselgebied te verminderen.

Schouderbanden
Extra brede, ontlastende schouderbanden voorkomen pijnlijk snijden in de schouders en overbelasting van nek en schouders. Ze kunnen trapsgewijs op 3 verschillende standen afgesteld worden.

Ondercupband
Extra brede band van circa 4 cm onder de borsten voorkomt afknellen en vochtophoping bij de borststreek, en zorgt ervoor dat de BH goed op zijn plaats blijft zitten.

Materiaal
De samenstelling van het materiaal remt de groei van bacteriën en schimmels die infecties kunnen veroorzaken. Het houdt de huid droog en koel waardoor risico’s van irritaties en huiduitslag verminderen. Ook beperkt het geurtjes die kunnen ontstaan door langere tijd achtereen dragen. Vrij van siliconen, nikkel, formaldehyde en latex. Samenstelling: 51% Tactel / 49% soft lycra.

Bestel tijdig en pas vooraf
Bestel de BH op tijd, zodat je zeker weet dat je een passende BH in huis hebt en dat je niet op de valreep nog moet ruilen. De wetenschap dat je goed voorbereid van de operatie kunt herstellen geeft rust. De ingreep op zich is immers al spannend genoeg.
Bovendien kun je vóór de operatie nog even controleren of de omvang van de BH juist is, want die zal door de ingreep niet wijzigen. Is dit niet het geval, dan kun je nog tijdig ruilen.

Minimaal 2 BH’s nodig
Omdat je de medische BH dag en nacht draagt is het raadzaam om minimaal twee medische BH’s aan te schaffen. Je kunt dan de ene BH (laten) wassen terwijl je de andere BH draagt.

Onmiddellijk na je borstoperatie!
Al direct na de ingreep is de borst gezwollen en gevoelig, en het borst- en spierweefsel heeft tijd nodig om te herstellen. Een medische BH is elastisch en biedt een gelijkmatige druk, waardoor hij direct zwelling en oedeemvorming helpt tegengaan. Daarnaast houdt hij de borsten stevig en rustig op hun plaats. Hoe minder het aangedane weefsel beweegt, hoe rustiger en sneller het genezingsproces verloopt.
Het juiste moment om de medische BH te gaan dragen is dan ook direct na de operatie. Dit verkleint de kans op pijn, infecties, overtollige littekenvorming en andere complicaties aanzienlijk, waardoor de uiteindelijke resultaten beter zullen zijn.

Hoe lang moet je de BH blijven dragen
Afhankelijk van de ingreep en de daarbij horende herstelperiode draag je de BH enkele weken tot maanden, dag en nacht (dus 24 uur per dag). De doorlopende fixatie voorkomt complicaties en is nodig voor een optimaal chirurgisch resultaat. In de daaropvolgende weken tot maanden zijn je borsten in meer of mindere mate gevoelig en mag je nog geen beugelBH dragen. Zolang deze periode duurt is het aan te raden om de medische BH te blijven dragen.

Ruilen kan tot 14 dagen na je operatie
Wanneer je een medische BH bestelt mag deze tot 14 dagen na de operatie geruild worden. Ruilen via onze webshop is makkelijk omdat je de envelop in de brievenbus in de buurt kunt deponeren. Retourzendingen worden op een zo kort mogelijk termijn na ontvangst door ons verwerkt en de volgende werkdag verstuurd.

Komen er verzendkosten bij
Nee, wij bereken géén verzendkosten voor het versturen van je bestelling. Je aankopen worden binnen Nederland en Europa gratis thuis bezorgd.

Hoe weet ik of mijn bestelling onderweg is
Als de bestelling is verwerkt krijg je per e-mail een bevestiging met informatie over de levering. Hou je e-mail dus goed in de gaten.

Hoe lang duurt het voor dat ik de BH in huis heb
Bij alle BH’s in onze webshop staat een indicatieve levertijd aangegeven. De meest gekozen medische BH’s hebben wij ruim op voorraad, tenzij anders staat aangegeven op de desbetreffende webpagina van de BH. BH’s die direct leverbaar zijn uit onze voorraad en die vóór 12 uur worden vooruitbetaald via iDeal / Mister Cash worden in principe nog dezelfde werkdag verstuurd. Bij alle andere betalingsmethoden wordt de bestelling verstuurd wanneer het factuurbedrag op onze bankrekening is bijgeschreven en verwerkt. De zending gaat via PostNL. Ook als je niet thuis bent, wordt de bestelling gewoon bezorgd. De reclamevrije envelop past immers door de brievenbus. De gemiddelde verzendtijd van PostNL in Nederland is 2 werkdagen en voor het buitenland een kleine werkweek.

Reviews

Als eerste wil ik graag melden dat ik inmiddels bij de Velthuiskliniek in Hilversum mijn borstverkleining heb gehad en dat ik zeer tevreden ben over de B01 Marena bh. Ik had mijn beide bh’s meegenomen en ze vonden in de kliniek de bh’s erg mooi en goed! Ik kreeg daar speciaal complimenten voor. Dus doe er je voordeel mee..!

Aukje

Ik wil eerst even kwijt dat ik me echt liefdevol geholpen voel. Echt heel fijn, want de juiste bh voor na mijn borstreconstructie is erg belangrijk om het allemaal goed te doen slagen en er een gevoel bij te krijgen.

Wieteke

Deze Marena bh is ideaal voor vrouwen die een borstoperatie hebben gehad! Ik heb een preventieve verwijdering ondergaan met directe reconstructie en deze bh is perfect voor de weken/maanden erna. Zit heel fijn en stevig, had daardoor ook gelijk minder pijn.

Saskia

Ik moest een goede stevige bh ivm een operatie. Deze werd mij aangeraden en ik kan er heel kort over zijn. Deze Marena bh zit perfect en zeker met de voorsluiting wat uiterst handig is na een operatie.

Jolanda

De beha die ik gekregen heb van de kliniek was echt een lachertje, triumph ofzo. Nu heb ik deze Marena gekocht en hij is geweldig, stevig en zit fijn.

Karin

Ik ben lang op zoek geweest naar een goede bh met voorsluiting die steun geeft en toch zacht aanvoelt. Dit i.v.m. met mijn preventieve borst (verwijdering) operatie. Een geweldige BH. Geeft ook een mooie decolleté en ik voel me zeker. Ik gebruik hem tijdens mijn werk in de zorg. Ik schaf nu ook een beige aan omdat ik er erg blij mee ben! Tip dus voor meiden met een borstoperatie!!

Renate

In december vorig jaar heb ik beide borsten geamputeerd met directe reconstructie. Gisteren zijn de tissue expanders eruit gehaald en zij de definitieve protheses geplaatst. Het is mij reuze meegevallen en deze Marena geeft echt heel veel steun en is heel prettig om te dragen, zelfs ’s nachts.

Vivianne

Fijn dat ik terecht kon afgelopen maandag. De Marena B01 bh zit prima. Ik was gisteren bij mijn oedeem therapeute en zij kon gelijk al een verschil zien. Zij vroeg me je jouw adres te geven. Ze wil graag voor haar klanten een voorbeeld beha, zij kunnen dan zelf bij jou bestellen. Ik mail je gegevens aan haar door, dan kunnen jullie zelf contact met elkaar hebben. Super bedankt.

Emmy

Mijn vrouw heeft heel veel plezier van de vorige week aangeschafte Marena B01 bh.

Herman

Andere suggesties…

 • Anita care bh met voorsluiting Compression – champagne

   89,75

  Beste keuze en direct leverbaar in omvang EU 65 t/m 110 en cupmaten A, B, C, D en E.

  Beste keus na elke type borstoperatie, bij chemo-, bestralingstherapie en lymfoedeem.
  Anita medische compressie bh met voorsluiting champagnekleur
  View Product
 • Anita sport bh met voorsluiting Frontline – wit

   55,95

  Direct leverbaar in de EU maten: 65 t/m 100 en cupmaten A, B, C, D en E.

  Sport bh met voorsluiting die ook geschikt is voor kleine- en middelgrote ingrepen.
  Anita medische bh met voorsluiting detailAnita medische bh met voorsluiting achterkantAnita bh met voorsluiting wit bhsupport
  View Product
 • Anita care bh met voorsluiting Compression – zwart

   89,75

  Beste keuze en direct leverbaar in omvang EU 65 t/m 110 en cupmaten A, B, C, D en E.

  Beste keus na elke type borstoperatie, bij chemo-, bestralingstherapie en lymfoedeem.
  Anita medische compressie bh zwart
  View Product
 • Anita sport bh met voorsluiting Frontline – zwart

   55,95

  Direct leverbaar in de EU maten: 65 t/m 100 en cupmaten A, B, C, D en E.

  Sport bh met voorsluiting die ook geschikt is voor kleine- en middelgrote ingrepen.
  Anita bh met voorsluiting zwart detailAnita bh met voorsluiting zwart achterkantFrontline sport BH 5523Anita bh met voorsluiting frontline zwart
  View Product