Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Kies voor het gemak van een sport bh met voorsluiting

al jouw favoriete blog onderwerpen

Anita - BH deskundige
maart 24, 2018

Een sport bh met voorsluiting. Die is handig als je het lastig vindt om een rugsluiting vast te frunniken. Bijvoorbeeld als je een bewegingsbeperking hebt in je vingers of polsen. Maar hij is ook prettig als je veel grondoefeningen doet. Want harde onderdelen die in je rug prikken, zoals de schuifjes van je schouderbandjes of de rugsluiting? Daar heb je met sport bh’s met voorsluiting geen last van.

Verder is een sport bh met voorsluiting erg prettig als je net een medische ingreep aan je borsten hebt ondergaan. Wil je dan het sporten weer gaan oppakken? Dan is een sport bh met voorsluiting de perfecte overgang van een medische bh naar een ‘gewone’ sport bh. Maar heb je een grote cupmaat? Dan is een sport bh met voorsluiting niet ideaal.

Een sport bh met voorsluiting is gemakkelijk vast te maken

Heb jij een bewegingsbeperking in je vingers, polsen, ellebogen of schouders? Dan vind je het waarschijnlijk lastig om je bh op je rug vast te maken. Mogelijk laten je schouders niet toe dat je je handen vrij hoog op de rug bij elkaar brengt. Je hebt een flexiebeperking in je pols of elleboog. Of je vingers zijn verminderd beweeglijk. Maar je wilt wel graag sporten. Sterker nog, sporten is voor jou een must om je gewrichten zo lang en zo veel mogelijk mobiel te houden. In dit soort gevallen is een sport bh met voorsluiting handig. Dan hoeft dat gepruts op je rug niet meer!

Tip: heb je last van een bewegingsbeperking? Bedenk dan van tevoren precies voor welk probleem je een oplossing zoekt!

Want ook een sport bh met voorsluiting sluit met haakjes. Het zijn er zelfs méér dan bij de rugsluiting van een standaard sport bh model. Zit de bewegingsbeperking voornamelijk in je vingers, dan ben je met die voorsluiting dus niet per se beter af. Dan kun je beter een truc bedenken om een ‘gewone’ sport bh handig aan te trekken. Zoals de rugsluiting voor je buik vastmaken. Daarna draai je de sluiting over de huid naar je rug. Vervolgens steek je je armen door de schouderbandjes en trekt ‘m verder aan tot hij goed zit.

Een sport bh met voorsluiting is heerlijk bij grondoefeningen

Doe je veel grondoefeningen, in ruglig op de mat? Hier is de sport bh met voorsluiting op z’n best. Hij heeft namelijk aan de rugzijde geen harde onderdelen. Bij je oefeningen tijdens fitness, yoga of body balance kunnen er dus geen harde onderdelen in je rug priemen! De rug- en zijpandjes zijn bij de meeste sport bh’s met voorsluiting wat hoger gesneden. Hoger dan bij de meeste standaard sport bh’s. Dit geeft een gelijkmatige drukverdeling en een aangename compressie om de romp. Het biedt bovendien een goede stabiliteit voor de cups. Een sport bh met voorsluiting zit hierdoor erg comfortabel. Zeker als je langzame, geconcentreerde oefeningen doet, is dit een groot voordeel. Je voelt je sport bh niet. Hij irriteert je niet. Hij zit je niet in de weg.

Pas een sport bh met voorsluiting zorgvuldig

Een sport bh moet goed passen. Maar bij een sport bh met voorsluiting komt dit nog nauwer. Een standaard sport bh model heeft een rugsluiting met haakjes en drie (soms wel vier) rijen oogjes. Die kun je dus nog een standje ruimer of krapper afstellen. Een sport bh met voorsluiting heeft haakjes en maar één rij oogjes. Meer breedte is er tussen je borsten niet. Bij een sport bh met voorsluiting is het erop of eronder: hij past, of hij past niet. Neem daarom de tijd om je sport bh met voorsluiting zorgvuldig te passen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je sport bh door het dragen zal uitlubberen. De moderne materialen zijn zó vormvast dat je sport bh telkens weer naar de oorspronkelijke stand terugkeert. Zeker als je hem goed behandelt. Was hem daarom niet te heet (maximaal 40 graden) en stop hem niet in de wasdroger. Want daar kan zelfs het modernste elastiek niet goed tegen.

Van medische bh naar sport bh

Heb je een medische ingreep aan je borsten ondergaan? Dan heb je wellicht al een medische bh met voorsluiting gedragen. Die hielp je je borsten tijdens je herstel goed op de plaats te houden. Wonden konden op die manier rustig en snel genezen. En verplegend personeel kon je gemakkelijk verzorgen.

Ben je inmiddels zo veel hersteld dat je weer wilt gaan sporten? Dan geeft je medische bh niet genoeg steun. En een standaard sport bh houdt onvoldoende rekening met herstellende wonden en nog aanwezige littekens. Een sport bh met voorsluiting is dan een perfecte oplossing. Daarmee hoef je geen sluiting op je rug vast te maken. En dat is prettig, want je armen naar je rug brengen geeft trek aan je borstweefsel. Schuiven over de huid, als je de rugsluiting op je buik vastmaakt en dan naar je rug schuift, hoeft bij een sport bh met voorsluiting óók niet.

Wist je trouwens dat een sport bh met voorsluiting bij kleine medische ingrepen als medische bh dienst kan doen? Dan kun je de aanschaf van een dure medische bh overslaan. Je sport bh met voorsluiting is dan medische bh en sport bh in één. Maar dit kan alleen bij kleine ingrepen aan de borst. Wil je weten of dit voor jou een passende oplossing is? De chirurg die de ingreep uitvoert, kan je hier het beste in adviseren. Is de ingreep al achter de rug en spreek je je chirurg niet meer? Overleg dan met Anita. Ze heeft ervaring als verpleegkundige en kan je goed adviseren.

Nadelen van een sport bh met voorsluiting

Een sport bh met voorsluiting is super handig. Maar eerlijk is eerlijk: hij heeft ook nadelen. De verbinding tussen de cups is onderbroken. Daar zit immers de sluiting!

Bij een bh zorgt het tussenstuk tussen de cups voor een goede stevigheid. Het biedt een ankerpunt voor de cups. Die tussenstukjes worden daarom vaak uitgevoerd in stevige, beperkt elastische of niet-elastische stoffen. Knip je ze middendoor om er een sluiting in te maken, dan gaat dit ten koste van die stevigheid. Om die reden is een sport bh met voorsluiting niet zo geschikt voor de grotere cupmaten. De cups kunnen de borsten bij forse inspanningen dan echt niet meer goed in bedwang houden. In de cupmaten A t/m C bieden ze high support, in cups D en E is dit medium support.

Een tweede nadeel van de afwezigheid van een tussenstuk is dat je borsten gemakkelijker tegen elkaar aan komen. De cups zijn minder nadrukkelijk van elkaar gescheiden. Heb je een gevoelige huid, gezonde borsten en sport je intensief? Dan kunnen in de borstspleet door zweet gemakkelijker huidirritaties ontstaan. Voor jou is een sport bh met beugels en een tussenstuk een betere oplossing. Dan kunnen je borsten elkaar namelijk niet meer raken.

Sport bh met voorsluiting of racerback?

Heel prettig aan een sport bh met voorsluiting is het hoog gesneden rugpand en de brede zijpandjes. Ze omvatten je romp met een groot oppervlak, en zorgen hierdoor door een gelijkmatige en aangename drukverdeling. Een vergelijkbaar effect heb je met de racerbacks. Dit zijn sport bh’s waarbij de schouderbanden midden op de rug bij elkaar komen. Hier zorgt de combinatie van de rugsluiting en de kruisverbinding tussen de schouderbladen voor een gelijkmatige verspreiding van druk.

Wanneer kies je voor een sport bh met voorsluiting en wanneer voor een racerback? Laat je keus afhangen van je uitgangssituatie:

 • Heb je een grote cupmaat en ga je intensief sporten?
  Dan valt de sport bh met voorsluiting af. Die biedt dan onvoldoende support. Een racerback heeft een stevige, ononderbroken verbinding tussen de cups. Dat biedt meer stabiliteit.
 • Heb je een kleine cupmaat?
  Dan kunnen ze allebei. Kies het model dat je het leukst vindt, of dat je het meest praktisch lijkt.
 • Doe je veel grondoefeningen?
  Dan is de sport bh met voorsluiting ideaal. Hier vind je helemaal geen harde onderdelen op de rug. Heb je een grote cupmaat? Dan ben je op een racerback aangewezen. De haakjes van de rugsluiting zul je dan helaas voor lief moeten nemen.
 • Heb je snel last van gespannen schouders of hoofdpijn?
  Dan is de sport bh met voorsluiting de beste keus. Bij een racerback lopen de schouderbandjes namelijk dichter langs de hals. Dit geeft druk in een gebied waar veel zenuwbanen en bloedvaten lopen. De sport bh met voorsluiting lijkt meer op het standaard bh model. Hier liggen de schouderbandjes dichter bij de schoudertoppen en dus verder weg van je hals. Dat laat de doorbloeding naar je hoofd meer vrij.
 • Heb je een bewegingsbeperking?
  Dan biedt een sport bh met voorsluiting uitkomst. Een racerback moet je over je hoofd of over je heupen aantrekken. En dat is wurmen geblazen. Ook al heeft een racerback een Easy On and Off systeem, als het om gemak bij het aan- en uittrekken gaat, is de sport bh met voorsluiting de absolute winnaar.

BH Support heeft alleen de beste sport bh’s met voorsluiting in het assortiment. Wil je gratis en vrijblijvend advies? Je kunt bij ons terecht met vragen. Twijfel je over de juiste maat? Vraag je je af welk model bh voor jou het meest geschikt is? Anita helpt je graag. Dat gaat het snelst met mobiel, of online via de chat!

BESTE ZWARTE SPORT BH MET VOORSLUITING »

OOK IN DE KLEUR »Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag?

Neem dan contact met ons op via contact of stel je vraag op de live-chat


Contact

Dezelfde dag verstuurd

De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar. Zijn ze vóór 12.00 besteld? Dan worden ze dezelfde werkdag nog verstuurd.

Gratis verzending

Premium producten worden binnen Nederland en Europa gratis thuisbezorgd. Als brievenbuspakje passen ze door de brievenbus, ook als je niet thuis bent. [Nederlandse bestellingen zijn traceerbaar met track & trace. De post bezorgt standaard binnen twee werkdagen.]

Onbeperkte omruilservice

Product past niet goed of model is niet geschikt? Je kunt onbeperkt ruilen totdat je tevreden bent. Het retoursturen van een brievenbuspakketje kost je slechts verzendkosten. Wij versturen je nieuwe product gratis.

14 dagen bedenktijd

Zie je van je bestelling af? Je kunt de bestelling binnen 14 dagen retourneren. Het bedrag wordt zo spoedig mogelijk, maximaal binnen 14 dagen na ontvangst van het product, op je bankrekening teruggestort.